7A naar Chris Tap

Gister ochtend gingen we lopend naar Elswout we gingen naar Chris Tap (een kunstenaar). Zijn atelier was in Elswout in een oud koetshuis. Vantevoren hadden we vragen bedacht die we aan hem konden stellen.

Toen we daar binnenkwamen zag je ook allemaal beelden die hij zelf had gemaakt. Er stonden allemaal tafels klaar waar je kon gaan zitten met een stuk klei, wat gereedschap en knikkers waardoor je ogen kon maken. Toen iedereen was gaan zitten gingen wij de vragen stellen die we hadden bedacht. Toen gingen we aan de slag met beeldjes maken je mocht zelf verzinnen wat je ging maken. Je was snel geïnspireerd door al zijn beelden. Je kon vragen stellen als dat nodig was. Als je beeldje klaar was kon je structuur maken met kwastjes bijvoorbeeld een vachtje.

 Je kon ook door zijn atelier lopen en het was heel bijzonder om te zien hoe hij werkte, Je kon ook bij je klasgenootjes langs gaan en even kijken wat zij aan het maken waren. Er kwamen ook mensen een kijkje nemen die in Elswout aan het wandelen waren. Je mocht ook je beeldje meenemen naar huis om het te laten zien maar eerst moet het nog even drogen in de klas.Het was een hele gezellige ochtend met de klas en we hebben veel geleerd. Dit hadden we allemaal te danken aan Veronique Mulder (de moeder van Ymke). Toen we terugkwamen in de klas gingen we na bespreken en ging juf nog even een klein stukje voorlezen.

Ymke en Liz

Meer weten over Christ Tap, klik dan hier.


Terug
Media
  • Test