Terugblik Kinderboekenweek

Voor de herfstvakantie was het Kinderboekenweek. Er is veel aandacht besteed aan het plezier van lezen. Zo waren er voor iedere klas mooie voorleesboeken aangeschaft, was er een boekenspeeddate, zijn er geïllustreerde gedichten gemaakt en was er een vertelwedstrijd. Omdat het thema 'Toen en nu' was, is er ook veel geleerd over geschiedenis, van de eigen babytijd tot de oude Grieken en heel veel daar tussenin. Leren doe je natuurlijk niet alleen maar zittend, dus er waren Olympic games met prachtige 3D geprinte medailles en een speurtocht op het schoolplein waarbij een geschiedkundige rebus opgelost moest worden. Ook de prijzen voor de vertelwedstrijd waren verzonnen en uitgeprint door juf Liesbeth. De 3D printer kan nog steeds rekenen op veel enthousiasme.
  • Boekspeeddate1
  • Medaille Olympic games