Sint op bezoek

Alles is dit jaar anders, zo ook het Sinterklaasfeest op de Vondelschool. Dit jaar geen grootse entree en slechts één Piet op bezoek. Gelukkig was het er niet minder spannend om. Natuurlijk is in de tijd voorafgaand aan het feest rommelpiet langs geweest. Gelukkig zijn de daders deze keer gefilmd en konden de kinderen kijken wat die stoute Pieten toch allemaal doen als zij niet op school zijn. Dat leverde wellicht nog meer opwinding op, dan het in het echt zien van de Pieten. Schoenen zijn gezet en kwijt geraakt, u heeft op het Sinterklaasjournaal gezien hoe dat zat. Toch zijn de Pieten best oplettend, al lijkt dat wel eens niet zo, alle schoenen zijn terecht en gevuld met een presentje.

Vandaag was het dan zo ver, de spanning gierde al een week door de school, Sint heeft vrijdag 4 december niet thuis gewerkt maar heeft het erop gewaagd ons een bezoekje te brengen. In de gymzaal deze keer, werden de groepen van de onderbouw omstebeurt ontvangen door Sint en Piet. Het was er niet minder gezellig om. Sterker nog, eigenlijk is er dan meer aandacht van de Sint en hoeven de kinderen niet zo lang stil te zitten. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Alle groepen hadden iets ingestudeerd voor de bezoekers. Een lied of een versje en zelfs dansjes.

Lieve Sint en Piet, heel hartelijk bedankt voor jullie bezoek. Het was erg gezellig en we hopen jullie volgend jaar weer te zien.

In de bovenbouw waren lootjes getrokken en vrijdag werden er allerlei surprises binnen gebracht. Van reusachtige bouwwerken tot klein maar fijn. Er is heel wat afgeknutseld de laatste tijd. De resultaten logen er dan ook niet om.

In de meeste groepen is gestart met een spel om de surprises te verdelen, daarna hebben de kinderen buiten gespeeld en geholpen met opruimen, veel schoolwerk is er niet gedaan.

• Sint en Piet op de trap