Kinderboekenweek voorleeswedstrijd

De Vondel voorleeswedstrijd was weer een groot succes.
Zoals ieder jaar zijn er in de groepen 6 t/m 8 voorrondes gehouden in de klassen. Daaruit zijn uit iedere twee winnaars gekomen die in de aula voor alle kinderen van groep 6 t/m 8 een stukje uit een zelfgekozen boek mochten voorlezen.
Ze moesten vertellen waar het boek over gaat en waarom ze juist dit boek zo leuk of spannend vinden. Bijvoorbeeld: "Ik vind dit boek leuk omdat het niet saai is." Vervolgens werd een passend fragment voorgelezen waarbij de jury lette op tempo, verstaanbaarheid, gekozen fragment, intonatie en contact met het publiek.

Alle kandidaten hebben het fantastisch gedaan maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn en dat was Liselotte uit groep 7. Zij las goed en duidelijk voor, had een zeer goede intonatie en maakte als een van de weinigen contact met het publiek.

De winnaar heeft een boekenbon ontvangen zodat er lekker doorgelezen kan worden.

• Voorleeswedstrijd