Groep 3

Wij werken sinds dit schooljaar met de taal- en leesmethode Lijn 3. Met lijn 3 maken de kinderen van groep 3 een jaar lang een bijzondere busreis door Leesstad. Dit is een avontuurlijke stad waar ze leren lezen. De bus wordt bestuurd door Ben Bus en stopt bij 12 haltes (thema’s: zoals de ruimte, het museum, de schat enzovoort). Lijn 3 is: samen leren lezen, instructie op 3 niveaus, aandacht voor spelling, woordenschat en wereld oriënterend én heel belangrijk het hebben van leesplezier!

We leren aan elkaar schrijven met de methode Klinkers. Deze methode sluit aan bij Lijn 3. We letten niet alleen op het goed schrijven van de letters, maar ook op de schrijfhouding.

Voor rekenen gebruiken wij de methode Wereld in Getallen. In groep 3 leren we onder andere automatiseren tot en met het getal 10, sommen maken tot en met 20 en de getallen tot en met 100 op de getallenlijn. En we leren klokkijken (hele en halve uren).

Vanaf januari lezen we twee keer per week met een groep 8 leerling samen, dit noem je tutorlezen.

Natuurlijk blijft er na al het harde werken ook nog genoeg tijd over om te knutselen, muziek te maken en ook nog lekker spelen. Verder zijn er ook af en toe uitjes, zoals naar de bibliotheek, het theater en natuurlijk het schoolreisje.

In groep 3A staat juf Ellen van maandag de hele week voor de klas.