Groep 5A

Groep 5 is een jaar waarin de kinderen leren om eerder verworven kennis zelf in te zetten. Bovendien worden ze bewust van hun omgeving en hun plek in deze omgeving.

Ze krijgen voor het eerst Engelse lessen waarin ze Engelse liedjes meezingen en een aantal Engelse woorden leren.

Tijdens de Aardrijkskundelessen krijgen de kinderen voor het eerst topografie en leren ze hoe een kaart werkt. Bij geschiedenis leren de kinderen over de tijd van jagers en boeren, maar ook over monniken, ridders, stoommachines en wereldoorlogen.

Verder maken de kinderen een boekendoos: ze versieren een doos en presenteren daarmee hun favoriete boek aan de klas.

Naast al dat harde werken worden er ook een aantal muzieklessen gegeven door een muziek juf en hebben de kinderen af en toe een uitje, bijvoorbeeld naar de bibliotheek of naar een voorstelling.

In groep 5A staat juf Annika de hele week voor de klas.