Winnaar voorleeswedstrijd

De klapper van de kinderboekenweek was toch wel de voorleeswedstrijd. In de groepen 6 t/m 8 waren per klas al voorrondes geweest. Uit iedere voorronde kwamen twee winnaars tevoorschijn. Donderdag was de zinderende finale in de aula. Alle voorlezers hadden een favoriet fragment gekozen en vertelden van te voren iets over het boek en het verhaal. De spanning was hoog want ze moesten voorlezen aan een aula vol kinderen, enkele ouders, leerkrachten en opa’s en oma’s. Ook was daar de strenge jury die de kinderen beoordeelde aan de hand van stemgeluid, verstaanbaarheid, emotie in het verhaal en het gekozen fragment.

De jury heeft het ontzettend moeilijk gehad want het niveau was bij alle kinderen zeer hoog. Er kon er echter maar één echt de aller beste zijn en dat was Jonathan Kragt uit groep 6A. Hij is gekozen omdat hij het verhaal heel goed wist over te brengen. Met gebruik van stemmetjes zonder dat het te veel werd, het publiek van de eerste tot de laatste zin geboeid was en hij zelf enorm genoot van het verhaal. Jonathan heeft een stukje voorgelezen uit Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren.

<span style="language: nl;mso-ligatures:none" lang="nl">
Hieronder ziet u Jonathan in actie.